Αρχική > Κρασιά > Κτήμα Παπαργυρίου Nebbiolo Don Giovanni 2017 Κόκκινο ξηρό κρασί 750ml

Φίλτρα
Προσφορά!
Κτήμα Παπαργυρίου Nebbiolo Don Giovanni 2017 Κόκκινο ξηρό κρασί 750ml
-5%

Κτήμα Παπαργυρίου Nebbiolo Don Giovanni 2017 Κόκκινο ξηρό κρασί 750ml

Κωδικός: 10.0044
Διαθεσιμότητα: Μη διαθέσιμο
Ετικέτες: , ,

18,74 

Περιγραφή:

Κτήμα Παπαργυρίου Nebbiolo Don Giovanni 2017 Red Dry Wine

Ποσότητα
- +
Compare
*Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%
Κατηγορία Κρασιού:
Ήσυχο
Τύπος Κρασιού:
Ερυθρός
Ποικιλίες:
Nebbiolo
Ξηρότητα:
Ξηρό
Χώρα Προέλευσης:
Ελλάδα
Μέγεθος Φιάλης:
750ml
Αλκοόλ:
14.5%
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
για αγορές άνω των 99 €
3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
ευέλικτες πληρωμές
1 ΕΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗ
με δυνατότητα επέκτασης
ΜΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Περιγραφή

Ποικιλιακός – Κορινθία – Nebbiolo

Παλαίωση για 26μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια

Εκπληκτική οινοποίηση της ιταλικής ποικιλίας !

Ίσως η καλύτερη οινοποίηση του συγκεκριμένου σταφυλιού επί ελληνικού εδάφους !

Μεταγγίστε το σε καράφα μισή ώρα πριν το απολαύσετε.

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ : 15 έτη

Επιπλέον πληροφορίες

Συνολικό Βάρος1,75 kg
Κατηγορία Κρασιού

Ήσυχο

Τύπος Κρασιού

Ερυθρός

Ποικιλίες

Nebbiolo

Ξηρότητα

Ξηρό

Χώρα Προέλευσης

Ελλάδα

Μέγεθος Φιάλης

750ml

Αλκοόλ

14.5%

1) Speedex | Αστικά Κέντρα

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 2,99 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα παραπάνω από 3 κιλά, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό είναι + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

· Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα είναι έως 10κιλά.

· Αν το δέμα ξεπερνάει τα 10 κιλά και 99 ευρώ, υπάρχει επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, + 1,80 ευρώ με ΦΠΑ.

 

2) Speedex | Δυσπρόσιτες – Απομακρυσμένες περιοχές

· Για δυσπρόσιτες περιοχές, η χρέωση ανέρχεται στα 5,50 ευρώ με ΦΠΑ 24%, για δέματα μέχρι 3 κιλά. Για κάθε επιπλέον κιλό, η επιβάρυνση είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα μέχρι 10 κιλά καλάθι και σύνολο παραγγελίας άνω των 99 ευρώ, η επιβάρυνση είναι 3,00 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

· Για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, όπου το δέμα ξεπερνά τα 10 κιλά, υπάρχει χρέωση για κάθε επιπλέον κιλό +2,50 ευρώ με ΦΠΑ.

 

3) Courier Center | Αστικά Κέντρα

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 3,50 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για δέματα παραπάνω από 3 κιλά, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, είναι + 1,50 ευρώ με ΦΠΑ.

· Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ και για δέματα μέχρι 10 κιλά.

· Εάν το δέμα ξεπερνάει τα 10 κιλά και η παραγγελία είναι άνω των 99 ευρώ, υπάρχει επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, + 1,50 ευρώ με ΦΠΑ.

 

4) Courier Center | Δυσπρόσιτες – Απομακρυσμένες Περιοχές

· Για δέματα μέχρι 3 κιλά, η χρέωση είναι 8,50 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για κάθε επιπλέον κιλό, η επιβάρυνση είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ.

· Για παραγγελίες άνω των 99 ευρώ και δέμα μέχρι 10 κιλά, υπάρχει επιβάρυνση 4,00 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

· Για δέματα άνω των 10 κιλών και παραγγελίες άνω των 99 ευρώ, η επιβάρυνση για κάθε επιπλέον κιλό, είναι + 2,00 ευρώ με ΦΠΑ/ κιλό επιπλέον.

 

5) Courier Center | Παραλαβή από το κατάστημα της courier

Ισχύουν οι χρεώσεις για τα αστικά κέντρα, της courier center.

 

6) Speedex Courier | Παραλαβή από το κατάστημα της courier

Ισχύουν οι χρεώσεις για τα αστικά κέντρα, της speedex courier.

 

Υπολογισμός βάρους στις courier:

Μ x Π x Y / 5000

 

7) Παραλαβή από το κατάστημά μας

Ικονίου 2, Ξάνθη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Κτήμα Παπαργυρίου

Στο Λαλιώτη Κορινθίας, 10 χιλιόμετρα έξω από το Κιάτο, βρίσκεται το Κτήμα Παπαργυρίου. Εκεί η οικογένεια παράγει με πολλή αγάπη και μεράκι κρασιά από σταφύλια δικής της παραγωγής.Το κτήμα μας ιδρύθηκε από τον Αριστείδη Παπαργυρίου το 1978, όταν έγιναν οι πρώτες φυτεύσεις γραμμικών αμπελώνων στην περιοχή Λαλιώτη της Κορινθίας. Ο Αρ. Παπαργυρίου σπούδασε γεωπονία στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Το πάθος του για το αμπέλι και το κρασί τον οδήγησε στην αναζήτηση νέων μεθόδων καλλιέργειας, αλλά και ποιοτικών ποικιλιών. Στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 άρχισε να επισκέπτεται οινοποιεία και κτήματα στη Γερμανία, όπου και δοκίμασε ποιοτικά κρασιά, σαφώς καλύτερα από οτιδήποτε κυκλοφορούσε στην Ελλάδα εκείνη την εποχή. Μαζί με τη σύζυγό του Αλεξάνδρα αγόρασαν πλαγιές σε μια κοιλάδα στο χωριό Λαλιώτη, στην ημιορεινή Κορινθία, 10 χλμ. ΝΔ. του Κιάτου. Μετά τη διαμόρφωση σε αναβαθμίδες, επέλεξε τις ποικιλίες με τις οποίες θα ξεκινούσε: Ασύρτικο, Sauvignon Blanc, Αθήρι, Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο. Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες-μια και εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα- άρχισε να φτιάχνει τα πρώτα κρασιά του στις αρχές του’80.Το 1982 δοκίμασε για πρώτη φορά ξηρό Μοσχούδι (μικρόρρωγο Μοσχάτο Ρίου) στην περιοχή της Πάτρας και αποφάσισε να το καλλιεργήσει στην Κορινθία. Στην πορεία, το Μοσχούδι έμελλε να γίνει η κύρια λευκή ποικιλία του Κτήματος Παπαργυρίου, δίνοντας το δημοφιλές Papargyriou Blanc (Μοσχούδι-Ασύρτικο) και το γλυκό «Όψιμος Τρύγος».Το 1983 ξεκινά η κατασκευή του οινοποιείου και μελλοντικού σπιτιού της οικογένειας, μέσα στους αμπελώνες, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1996. Κατά την περίοδο αυτή η οικογένεια Παπαργυρίου κατοικεί στο Κιάτο, έχοντας φύγει οριστικά από την Αθήνα. Εκτός από το κρασί παράγονται επίσης σουλτανίνα, ελαιόλαδο και λεμόνια. Το 1993 το Κτήμα μας παίρνει άδεια εμφιάλωσης και αρχίζει να πουλά τα πρώτα του μπουκάλια, κάποια στη Γερμανία και τα υπόλοιπα σε ιδιώτες στην Ελλάδα. Η συνολική παραγωγή είναι γύρω στα 5000 μπουκάλια. Παράλληλα, τα δύο παιδιά του ιδρυτή του κτήματος, Γιάννης και Eλπίδα, σπουδάζουν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνεχίζουν με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Αμπέλου Geisenheim της Γερμανίας. Με την επιστροφή του από τη Γερμανία στα τέλη του ’96, ο Γιάννης Παπαργυρίου σταδιακά στρέφει το Κτήμα προς ολοένα πιο ποιοτικά κρασιά, αναλαμβάνοντας την οινοποίηση. Κατά την 5ετία 1998-2003 γίνεται εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού του οινοποιείου, με αγορά ψυκτικού μηχανήματος και δεξαμενών, ενώ για πρώτη φορά τα κόκκινα κρασιά παλαιώνουν σε δρύινα βαρέλια barrique.Το καλοκαίρι του 2000 καταστρέφονται πολλά από τα αμπέλια λόγω πυρκαγιάς. Ακολουθεί επανασχεδιασμός και αναζήτηση νέων κτημάτων. Πράγματι, το Δεκέμβριο του ίδιου έτους αγοράζεται το πρώτο κτήμα έκτασης 70 στρεμμάτων στα Σοφιανά Κορινθίας, το οποίο με νέες αγορές φτάνει σήμερα τα 160 στρέμματα. Την περίοδο εκείνη παράγονται 3 κρασιά με συνολική παραγωγή 12-15000 φιάλες.Το 2002 φυτεύονται τα κατεστραμμένα από την πυρκαγιά κτήματα, καθώς και 40 στρέμματα στα Σοφιανά. Έτσι από το 2005 η παραγωγή αυξάνεται στις 35-40000 φιάλες, περίπου 60% λευκά και 40% και ερυθρά κρασιά.Οι εξαγωγές γίνονται πλέον σε περισσότερες χώρες: Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία, Ελβετία, Δανία, Κύπρο, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.Το 2016 γίνεται νέα επέκταση των αμπελώνων, δίπλα στους υπάρχοντες, στα Σοφιανά Κορινθίας. Φυτεύονται 50 νέα στρέμματα με Συρά, Μαυροδάφνη, Ασύρτικο και Γουστολίδι, ανεβάζοντας την έκταση στα 90 στρέμματα. Συνολικά στο κτήμα μας καλλιεργούνται πλέον 120 στρέμματα, σε δύο αμπελοτόπια. Η παραγωγή αναμένεται να ανέβει στα επόμενα χρόνια στις 80-90000 φιάλες. Για το σκοπό αυτό κατασκευάζεται νέο οινοποιείο, στη θέση Μπαρίτσα στο Λαλιώτη, το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2020.